Advipro steunt school in Tanzania

Onze collega Nathalie Cuypers (Qualification Engineer) vertrok begin juli voor twee weken naar de Baraa Primary School in Tanzania. Ze hielp daar als vrijwilliger. Wij deden ook een duit in het zakje.

Vrijwilligerswerk doen stond al langer op het verlanglijstje van Nathalie. Dankzij een vriendin die twee jaar geleden via ithemba, een Belgische vzw, vrijwilligerswerk had gedaan in de Baraa Primary School in  Arusha, werd die droom werkelijkheid.

“We wisten op voorhand nog niet exact wat we gingen doen. Uiteindelijk hebben we er vooral bijles gegeven aan kleuters, waarvoor we een beetje Swahili moesten studeren. We knutselden lesmateriaal en ondersteunden de leerkracht Lichamelijke Opvoeding. Omdat ik zelf volleybal speel, heb ik ook een aantal volleybal-lessen gegeven aan oudere leerlingen. Ik was maar kort in Tanzania, maar toch gaf het helpen in de school me veel voldoening. Je merkt dat alle hulp welkom is en als je dan iets kan betekenen, zijn de mensen je zeer dankbaar. Voor mij was het een uitdaging om een omschakeling te maken tussen het leven hier en het leven daar. Er zijn zoveel cultuurverschillen, wat maakte dat de ganse reis een heel verrijkende ervaring was.”

Advipro draagt bij aan de verbetering van de computerklas

Advipro neemt deel aan de Global Challenge (stappenrace). “We wilden een goed doel koppelen aan deze uitdaging”, licht Peter Scheyltjens toe. “De keuze voor de Baraa Primary School was snel gemaakt, toen we vernamen dat Nathalie er als vrijwilliger naartoe ging. We zullen een bedrag schenken, afhankelijk van het aantal stappen dat onze mensen zullen gedaan hebben in het kader van de Global Challenge. Het geld wordt via ithemba besteed aan de verbetering van de computerklas.”

Foto's