Dringende filterlektesten voor shutdown

Bij een van onze klanten in de farmaceutische industrie viel de coördinerende cleanroom engineer onverwacht uit, een maand voor de shutdown, tijdens een uitermate drukke periode. Er moesten dringende filterlektesten uitgevoerd worden, maar er was intern geen back-up beschikbaar. Advipro kreeg de vraag om de opgestelde planning voor de shutdown verder af te werken, uit te voeren en te coördineren. Onze Supervisor van de Testafdeling Ward licht toe hoe we deze uitdaging tot een goed einde brachten.

“In het kader van de shutdown waren we al paar jaar actief bij deze klant onder leiding van de cleanroom engineer. We kenden het bedrijf en de manier van werken al van andere opdrachten. We waren vertrouwd met de mensen en wisten wat er in welk lokaal getest moest worden. Dat speelde in ons voordeel.

Er was al een eerste planning voor de shutdown opgesteld, wat een mooie basis vormde. Wij gingen na welke problemen zich zouden kunnen stellen bij het uitvoeren van die planning en coördineerden verschillende andere partijen die deze planning praktisch tot een goed einde moesten brengen.

Daarnaast gingen we de testen praktisch voorbereiden: in welke lokalen moesten we zijn, waar waren de verschillende luchtgroepen, waar zat de sturing? Wat hadden we nodig, waaraan moesten we denken op vlak van veiligheid en welke benodigdheden moesten besteld worden? We maakten een oplijsting en gingen gestructureerd aan het werk: deze taken werden al uitgevoerd, deze werden voorbereid, deze waren nog openstaand.

Toen de cleanroom engineer na een paar weken omwille van zijn gezondheid halftijds terugkwam, werkten we samen de openstaande punten van de shutdown verder af tot onze hulp niet meer nodig was.”

Ward: “Ik vond het een uitdagend project. Ik werd uit mijn comfortzone getrokken en moest in een nieuwe omgeving inschatten hoe de zaken best aan te pakken en hoe dit te communiceren. Na een poosje ken je de mensen, en weet je bij wie je terecht kan om dingen te regelen. De tijdsdruk was erg hoog, de startdatum lag vast. Het gaf heel wat voldoening om dit project tot een goed einde te brengen.”

Onze klant was ook tevreden, en scoorde de tussenkomst van Ward en zijn team erg hoog in: 4,8/5! Puik werk…