Een boeiende job bij Advipro na ruim 25 jaar ervaring in de Life Science sector

In mei 2018 ben ik als consultant bij Advipro begonnen. Hoe komt iemand met 25 jaar ervaring in de Life Science bij Advipro terecht. Het is een puzzel die in elkaar gevallen is, geen uitgestippelde loopbaan, maar een opéénvolging van opportuniteiten.

Na ruim 5 jaar als wetenschapper gewerkt te hebben op de VUB begon ik aan mijn loopbaan in 1998 bij Tibotec-Virco.  Dit waren toen 2 start-ups, eigenlijk pioniers in HIV resistentie testing en compound screening die me heel wat kennis en inzichten gaven over het werken in een omgeving waar kwaliteit belangrijk was. ‘Patiënt safety’ was de rode draad doorheen mijn werk om de juiste medicatie te kunnen geven aan patiënten. Verschillende functies had ik binnen de diagnostische tak van wat ondertussen Janssen Diagnostics was geworden. Van Lab manager tot Europees Senior Site Integrator. Voornamelijk bezig met implementaties van kwaliteitssystemen en projecten wat voor de nodige afwisseling en uitdaging zorgden.

In 2016 kreeg ik een aanbieding om Production Lead van een kleine spin off te worden die actief was in de ontwikkeling van immunotherapieën in oncologie. Na één maand kwam er een extra verantwoordelijkheid bij, namelijk project manager voor het ‘audit ready’ maken van een nieuwe cleanroom faciliteit. Daar kwam ik in contact met de professionele aanpak van Advipro om de nieuwe cleanroom te valideren en het helpen ontwikkelen van het bestaande GMP kwaliteitssysteem. Dit was een hele ervaring en een meer dan leerrijke periode. Een periode die me ook aan het nadenken zette om mijn jarenlange ervaring in industrieomgevingen en kwaliteitssystemen misschien wel te gebruiken om verschillende projecten bij klanten te begeleiden.

Zo maakte ik mijn overstap naar Advipro. Na een half jaar werkzaam bij Advipro ben ik ondertussen project manager voor een aantal projecten waarbij de bouw van een cleanroom centraal staat. Het kunnen begeleiden van starters bij Advipro in deze projecten zie ikzelf als een grote meerwaarde. De voldoening is groot om zowel klanten de zorg te ontnemen van de cleanroom validatie alsook het overbrengen van kennis aan de jonge enthousiaste starters bij Advipro.


Sinds september 2018 zijn we ook begonnen met het uitbouwen van de GxP Academy waar trainingen worden gegeven, zowel voor interne medewerkers, open trainingen voor de industrie alsook specifieke trainingen op maat van de klant. Het ontwikkelen van de training modules en het overbrengen van kennis, de interacties tijdens de trainingen en de feedback achteraf geven echt wel voldoening.


Omdat ik de ervaring als people leader had in vroegere werkervaringen heb ik sinds kort ook een aantal testing en qualification engineers van Advipro die ik opvolg bij de klanten en tijdens de projecten. Dus eigenlijk een boeiende en gevarieerde job in een groeiende, jonge en dynamische omgeving die ik kan uitvoeren met alle kennis die ik de afgelopen 25 jaar kon opdoen. 

Groeten,

Alain