Een dag op project met Ben,
Project Engineer

Netjes de kindjes afgezet op school en ik rij rustig door naar Puurs waar ik als project ingenieur tewerkgesteld ben in één van de grootste farmaceutische bedrijven van dit land. Zo groot dat het toch eventjes wandelen is naar mijn bureau nadat ik mijn wagen heb geparkeerd. Ik passeer zo verschillende kranen, bulldozers, betonnen welfsels, etc…  Het ene gebouw na het andere springt hier werkelijk uit de grond. Hier zijn nog zoveel potentiële projecten om aan te werken.

Eens de windmolen voorbij, badge ik in en ga verder naar de kleedkamer waar ik me omkleed in de productiekledij: een blauwe ‘pyjama’ . Niet flatterend, maar wel heel gemakkelijk.

Op mijn werkplek begroet ik eerst de collega’s en ben ik blij dat de koffiemachine maar net om de hoek staat. Ik check mijn agenda en zie dat mijn eerste meeting om 10u gepland staat. Genoeg tijd om eerst de productielijnen te bekijken en de stand van zaken te bespreken.

In verschillende omkleedsassen dienen we de instructies en procedures nauwgezet te volgen. Aangezien het al een tijdje geleden is dat ik me nog geschoren heb, dien ik naast het haarnetje, coverall, veiligheidsbril en overschoenen dus ook het baardnetje aan te doen. Nadat ik de handen een paar keer heb gewassen en gedesinfecteerd, sta ik in de cleanroom aan een lijn waar een steriele suspensie wordt gemaakt. Op zo’n momenten vind ik het ongelooflijk dat dit product straks gewoon bij mensen ingespoten wordt. Het geeft me veel voldoening te weten waarvoor je werkt en waarom je het doet: patiënten helpen.

Samen met de operatoren overlopen we de afgelopen 24u. Geholpen door grafieken bekijken we oa. de sterilisatie fases van het geautomatiseerd proces en ook de VHP (Vapoured Hydrogen Peroxide) decontaminatiecyclus op de productie isolatoren. Gelukkig ook deze keer geen afwijkingen, want anders ziet mijn werkdag er helemaal anders uit.

Net op tijd voor de meeting van 10u waar er met een klein team wordt gebrainstormd over een paar ‘improvement projecten’. We bekijken samen hoe we de lijnen nog robuuster, performanter, volgens de laatste standaarden en technologieën kunnen verbeteren.
Zeer interessant maar de tijd vliegt en de middagpauze kondigt zich aan die ik doorbreng met de Advipro-collega’s. 
Na de lunch ga ik samen met een collega van de afdeling engineering testen uitvoeren op een splinternieuwe ‘wasmachine’.

In deze wasmachine worden kritische vullijnonderdelen gewassen die ‘bevuild’ zijn met de suspensie na het productieproces.
We testen verschillende stappen en verschillende parameters, rekening houdend met de producteigenschappen en evalueren de resultaten om zo tot een kwalitatief proces te komen dat later ook zo gevalideerd kan worden.
Deze wasmachine maakt deel uit van een geheel nieuw preparatie center in een nieuwe cleanroom, waar ook nog een nieuwe autoclaaf, filtertesttafel, assemblagetafel en ultrasoonbad deel van uitmaken. Met dit project heb ik mijn handen nog wel even vol. Morgen staan testen op de autoclaaf op het programma. Benieuwd of deze even voorspoedig zullen verlopen…

Groeten,

Ben

 

Wil je kennis maken met onze projectmedewerkers en horen waar zij dagdagelijks mee bezig zijn?

Lees dan ook zeker onze blog 3de Job Tasting Day – 8 mei 2019