Een dag op project met Ian, Contamination Control Engineer

Het is 08:00 ’s ochtends; de eerste 5 minuten worden gespendeerd aan het ijskrabben in de Siberische koude van de Kempen.

Wanneer het ijs geweken is, het Advipro Logo weer zichtbaar is en de vingers bevroren zijn, is het tijd voor het vertrek richting de uitvalbasis van mijn project, een farmaceutisch bedrijf te Geel. Gelukkig is mijn woon-werk verkeer beperkt en is het een korte, filevrije trip in het chaotische Belgische verkeer. 

Bij de start van mijn dag als Contamination Control Engineer mag mijn favoriete co-worker “Koffie” niet ontbreken. 

De eerste opdracht van de dag bestaat uit het geven van een training. Een educatie omtrent cleanroomgedrag en -mentaliteit met als doelgroep alle nieuwe medewerkers met toegang tot de cleanplant. De main focus ligt op de mens; de potentieel grootste contaminator van de faciliteit en het productieproces. In het 35-koppige publiek van vandaag zit ook een Advipro-collega. Het is fijn om steeds meer Advipro-collega’s tegen te komen op de site.

We zijn de kaap van 10u voorbij en het is tijd voor het echte werk: P&ID’s, PQ validatie rapporten en procedures opmaken. Gelukkig moet ik deze zaken niet alleen ‘tackelen’, naast mij zit namelijk nog een Advipro-collega. Onder het motto “great minds think alike” en liters koffie worden de dagelijkse obstakels wederom overwonnen. 

Ondertussen is het 12u geworden; dus even rust nemen voor de periodieke A-team lunch.

Samen met de Advipro’ers die binnen verschillende projecten op de site actief zijn, is het aangenaam om regelmatig even samen te komen. Een combinatie van Advipro-brooddozen, infosharing en fijne mensen. 

Na de middag mag ik deelnemen aan een sneak-peak tour in het nieuwe quality labo. Een “state-of-the-art” faciliteit dewelke een belangrijke rol speelt in de uitbreiding van de site vanwege de naderende introductie van een nieuw product.

Na nog enkele uren focussen op Performance Qualification rapporten kan ik terugblikken op een succesvolle dag. In een reeds donker en verlaten landscape sluit ik mijn computer af en zorg ik ervoor dat de ‘warzone’ van papieren, plannen en lege koffie bekertjes is opgeruimd.

Zeer benieuwd wat morgen zal brengen. Tot de volgende...

Groeten,

Ian