Een dag op stap met Evelien Mertens, Junior Project Engineer - Pharma & Life Sciences.

In juni 2018 behaalde ik mijn Master diploma in de Biomedische Wetenschappen met als grote vraag: “Wat nu?”. Op een jobbeurs aan de KU Leuven leerde ik Advipro kennen. Na twee fijne gesprekken op het hoofdkantoor in Lille, wist ik dat ik het A-team wilde vervoegen. De veelzijdigheid aan projecten binnen de farma en teamspirit inspireerde mij om hier te starten als Test & Qualification Engineer.

Eind augustus was het dan zover. Mijn trainingsboekje, de Advipro drinkfles en brooddoos stonden te wachten op mijn bureau. Na een ontmoeting met de business managers, HR-afdeling en andere starters, was ik klaar om de individuele en klassikale trainingen aan te gaan. Hierbij werd ik ondergedompeld in de validatie en kwalificatie wereld vol nieuwe procedures en termen. In september werd ik ingezet bij de testafdeling voor een project bij een farmaceutisch bedrijf. Dit waren zeer leerrijke, eerste ervaringen binnen deze industrie.

Om andere biomedische wetenschappers warm te maken voor een job binnen Advipro ging ik in november met onze business manager Yves Van den Wyagaert op pad op de Industriedag aan de KU Leuven. Wat was het leuk om weer op die plek te staan waar ik een jaar geleden stond, maar deze keer aan de andere kant van het gesprek.

Sinds acht maanden pendel ik naar Heist-Op-Den-Berg waar ik het sterilisatie validatie team ondersteun in een farmaceutisch bedrijf. Binnen dit project is de variatie tussen bureauwerk en uitvoerend werk een grote troef. De doelstelling van het team is het verzekeren dat alle materialen en benodigdheden die gebruikt worden in het productieproces steriel zijn en bijgevolg veilige en kwaliteitsvolle medicatie wordt geleverd aan de patiënt. De dagen zijn gevuld met periodieke validaties van ladingen in onder andere autoclaven, droge hitte ovens en isolatoren. Daarnaast worden de huidige ladingen geoptimaliseerd en worden nieuwe ladingen ontwikkeld. Uitdaging genoeg om nieuwe elementen te implementeren en bestaande processen efficiënter te maken.

Naast het hele werkgebeuren staan er ook heel wat data aangeduid in mijn agenda voor teamactiviteiten. Zo lunchen we één keer in de maand samen met de Advipro collega’s binnen de site, gaan we naar zomerbars, praten we bij op A-team drinks, enzovoort. Sfeer verzekerd!

Voor ik het weet kan ik mezelf al een jaar als werkende persoon bestempelen, wat vliegt de tijd!

Foto's