Het groeipad van Sara binnen Advipro

Welcome to The A-Team!

2016 werd een jaar vol uitdagingen en een nieuw begin. Ik had een doctoraat te verdedigen, een appartement gekocht én een nieuwe job te zoeken. Na enkele gesprekken bij verschillende bedrijven en toch wel wat nadenken, viel mijn keuze op Advipro. De groeimogelijkheden via projectwerk die ik voor mezelf zag, gaven vooral de doorslag. Ondanks een enigszins andere achtergrond dan de meeste van mijn collega’s (master L.O. en Bewegingswetenschappen) bleek dat een correcte inschatting te zijn! Zo krijg ik bij Advipro alle mogelijkheden om te groeien binnen het business management team en als een GxP-specialist.

Opleidingstraject & mijn eerste project

Tijdens het opleidingstraject ondersteunde ik als Test & Qualification Engineer de afdeling Testing & Validation bij verschillende opdrachten, hielp ik bij de dataverwerking en schreef ik mee aan validatierapporten.

Na deze opleidingsperiode als Test & Qualification Engineer was ik klaar voor mijn eerste project als QA Associate bij eTheRNA. Als QA Associate stond ik in voor de kwaliteit van de processen en de producten. Naast review van documenten werkte ik verbeterprojecten uit en zochten we mee naar de root-cause van afwijkingen. Ik werkte er onder andere de omkleedprocedure mee uit (zie foto) en kwalificeerde me om Grade B te mogen betreden. Toch een spannend moment…

Project Manager

Het business management merkte dat ik ook naast mijn project wou helpen waar dat kon. Vanwege mijn interesse in de interne bedrijfsprocessen werd ik ook betrokken in één van de HR-projecten van Advipro: de opstart van de fietslease waar een groot deel van het A-Team nu gebruik van maakt.

Een kleine twee jaar na mijn start bij eTheRNA was het tijd voor iets nieuws en startte een zeer gevarieerde en leerrijke periode: Als Project Manager was ik verantwoordelijk voor de validatie van state-of-the-art projecten in een hoogtechnologische farmaceutische omgeving, Pfizer. Na de ondersteuning van vooral validates van 'facilities & utilities' werd ik mee ingeschakeld in bij de initiële kwalificaties voor het formulatieproces van het Covid-vaccin. Zo kwam ik terecht in een fast-pace project, waarbij de visibiliteit enorm hoog was.

A-Team Manager

In 2019 kondigde Advipro een nieuwe functie aan: A-Team Manager (ATM). Een ATM is de belangrijkste schakel in de communicatie van en naar de collega’s on-site bij de klant.

Ik voelde me meteen aangesproken en stelde me kandidaat. Na een uitgebreide test- en selectieprocedure werd ik A-Team Manager en werd de opvolging van een deel van de Pfizer-collega’s aan mij toevertrouwd. In combinatie met mijn functie als Project Manager breidde mijn takenpakket bij Pfizer verder uit: gevarieerder en met meer verantwoordelijkheden. Zo werden de projecten steeds groter en leidde ik een A-Team collega op om alle validaties mee in goede banen te leiden.

In 2020 stonden een aantal werkreizen op het programma, maar die werden om de gekende reden geannuleerd. In eerste instantie vond ik dat erg jammer, maar ondertussen werd er wel een volgende uitdaging op mijn professionele pad geworpen: mee ondersteunen bij de validatie van het Covid-Vaccin. 

Associate Business Manager

Eind 2020 kreeg ik de kans om de stap te zetten naar Associate Business Manager (ABM).  Hierbij combineer ik enkele taken van de Business Managers met het werk als Project Manager. Als ABM ben ik onder meer verantwoordelijk voor de persoonlijke groei van het team, alles wat er achter de schermen bij onze A-Teamleden bij Pfizer gebeurt en contractuele afspraken. Bovenop mijn rol als Project Manager ondersteun ik de business managers bij aanvragen voor nieuwe projecten. Zo schrijf ik mee aan offertes voor grote projecten en Managed Services en help ik mee de juiste mensen koppelen aan het juiste project.  Verder stuur ik enkele kleinere teams aan op verschillende projecten en ga ik op prospectie om nieuwe projecten binnen te halen. Dit gevarieerde pakket geeft me de kans om me zowel inhoudelijk, als persoonlijk verder te ontplooien.

Ik kijk nu al uit naar de volgende stappen die ik binnen Advipro zal zetten!