Meer vrouwen in de Life Science industrie; een feit binnen Advipro!

Wist je dat België een Europese koploper is in de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen en internationale bedrijven er meestal ook een productie- of onderzoekscentrum hebben?

De Life Science industrie brengt niet enkel nieuwe innovaties voor meer levenskwaliteit met zich mee, ze zorgt er ook voor dat onze economie op volle toeren draait. Jobs worden volop gecreëerd en de juiste mensen met voldoende expertise worden geplaatst op hoogtechnologische functies.

Wat met de diversiteit in de sector en de verdeling binnen Advipro?

(*) 52% van de nieuwe vacatures in de Life Science industrie worden ondertussen ingevuld door vrouwen. Hun passie voor onderzoek en ontwikkeling is de laatste jaren gegroeid, de technische aspecten nemen ze er maar al te graag bij. Ook bij Advipro is de 50/50 verhouding tussen mannen en vrouwen sinds deze zomer geen feit meer. Plots is de balans verschoven en schitteren meer vrouwen in ons geweldige A-team! En deze trend zal zich waarschijnlijk nog verderzetten, want recent hebben 8 vrouwelijke starters hun certificaat van de GMP training behaald in onze GxP Academy en daar zijn wij trots op!

Speelt deze trend een rol bij de aanwerving van nieuwe A-team medewerkers?

Bij onze zoektocht naar talent kijken wij vooral naar de perfecte match met onze bedrijfscultuur, zonder voorkeur te geven aan mannen of vrouwen. We investeren voor elk van hen in de nodige opleidingen, zorgen voor een uitdagende jobinhoud en organiseren teambuildingsevents voor een goede groepsdynamiek. We vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om uit te blinken in zijn vakgebied. Dat en het beperken van het woon- en werkverkeer speelt een rol bij aanwerving van nieuwe mensen.

Interesse om te werken in ons A-team? Neem snel een kijkje bij onze vacatures
 

(*)Bronnen:

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170509_02872938

https://pharma.be/nl/component/content/article.html?id=484