Mijn eerste projectervaring bij Advipro

In juli 2017, ik had net mijn doctoraat in de biomedische wetenschappen afgelegd en de academische wereld vaarwel gezegd, startte ik mijn professionele carrière bij Advipro als Test & Qualification Engineer. Ik had al van bij het eerste sollicitatiegesprek een goed gevoel bij Advipro en ook na een half jaar ben ik nog altijd heel blij met mijn keuze.

Na een korte intensieve training werd ik al meteen ingezet voor het echte werk; een groot validatieproject bij een farmaceutisch bedrijf in Nederland. Een team van Advipro-collega’s was hier toen al enkele weken intensief mee bezig, en kon extra ondersteuning gebruiken. Ik kwam terecht in een ploeg die bestond uit ervaren mensen en starters, allemaal even gemotiveerd om dit project te doen slagen. Van in het begin was dit project, ook voor mezelf als starter, een veelzijdig project. Naast het uitvoeren van praktische tests en de rapportage van resultaten, werd ik ingewijd in het opstellen van verschillende soorten protocols en woonde ik projectmeetings bij. Aanvankelijk gebeurde dit allemaal onder begeleiding van ervaren collega’s; gaandeweg kreeg ik het vertrouwen om dit ook zelfstandig te doen. Alleszins, kreeg ik in een recordtempo een goed beeld van hoe een validatiedossier tot stand komt.

Samen met alle collega’s die voor korte of lange tijd meewerkten aan dit project, zetten we alles op alles. Dit resulteerde soms in lange dagen, maar de motivatie om dit project te doen slagen, was groot. Omdat de locatie van het project in Nederland was, kregen we de mogelijkheid om op hotel te verblijven. Dit zorgde ervoor dat we op korte tijd een enorm sterke band opbouwden als collega’s, waardoor dit uitdagend project een toffe en leerrijke ervaring werd.

Het is ondertussen al enkele maanden geleden, dat we dit project succesvol afrondden en intussen zijn alle Advipro-collega’s die eraan meewerkten druk bezig op zijn of haar volgende project. Vorige maand kwamen we met een groot deel van ons team nog eens samen voor een afsluitend feestje. Het was heel fijn om samen terug te blikken op onze toffe momenten in Nederland, want voor heel wat zaken geldt ook hier “you had to be there”.

Het contact met professionals bij klanten, en het feit dat ik als junior meteen mocht meewerken aan een project van dit niveau maakt dat ik mijn kennisniveau snel heb kunnen opkrikken, en met vertrouwen aan nieuwe opdrachten kon beginnen.

Tijdens ons project, kregen we een camera in handen, waarvan we gretig gebruik maakten en die leidde tot een “aftermovie” vol leuke herinnering aan mijn eerste project bij Advipro. Het resultaat zien jullie hier.

Groeten,

Kelly

Videos