Ontmoet onze nieuwe collega: Joke!

Dag Joke, kan je jezelf even voorstellen?

Ik ben Joke en in 2013 afgestudeerd als Master in de Psychologie. Na enkele jaren gewerkt te hebben als zorgcoördinator in het onderwijs heb ik de overstap richting HR gemaakt. Als recruiter lag mijn focus op het zoeken van technische profielen in diverse sectoren. Met het oog op meer uitdaging en diepgang besloot ik om de switch te maken naar corporate recruitment. En zo zie je maar, vandaag vervoeg ik met trots het HR-team als Talent Acquistion Officer

Waarom Advipro?

Advipro betreft een verhaal waar ik volledig achter sta en met plezier aan potentiële collega’s overbreng. Begrippen als groei, mens en team staan hierin centraal.

Hoe heb je de eerste weken bij Advipro ervaren?

De eerste weken stonden opleidingen op het menu: zowel klassikale trainingen in The GxP Academy, als on-the-job training met collega Talent Acquisition Officer Inge. Intussen ben ik ingewerkt en beginnen de eerste resultaten zichtbaar te worden. Het smaakt alvast naar meer!

Talent Acquisition Officer, wat doe je?

Als Talent Acquisition Officer ga ik op zoek naar talent om het A-Team te versterken. Dagelijks benader ik de arbeidsmarkt proactief en netwerk met life science professionals: snuisteren tussen LinkedIn-profielen, cv databases doorzoeken, ... Om ook zo de employer branding  mee uit te dragen.

Beschrijf jezelf in drie woorden.

Ondernemend, cut the crap, flexibel

Wat doe je als je niet aan het werk bent?

Mijn vrije tijd spendeer ik graag met vrienden en familie. Tegen een terrasje doen of lekker gaan eten zeg ik geen nee. Je kan me ook wekelijks in actie zien op het tennisveld.  

Afsluiter, vul aan: als corona weg is dan…

Ga ik vooral blij zijn dat de spontaniteit van het leven terug gaat zijn: last minute gelegenheden, (dans)feestjes, en nog zoveel meer!   

Bedankt Joke! We wensen je heel veel succes met je loopbaan binnen Advipro!