Opleiding Basis aseptische technieken was top!

Op 4 september 2018 ging de eerste reeks van trainingen van start in de GxP Academy te Lille. De training Basis aseptische technieken werd gegeven door onze drie enthousiaste trainers Alain, Jens en Laura. De cursisten kwamen uit diverse life science omgevingen (management, operatoren, ziekenhuislaboranten en validatie). De cursisten werden onthaald met verse koffie en koffiekoeken. In de voormiddag werd de theorie behandeld en in de namiddag kwam de praktijk aan bod. Ook tijdens de lunch konden de cursisten specifieke vragen stellen aan Alain. 

Tijdens de praktijkoefeningen werd de groep opgedeeld in kleine teams. Iedereen kreeg de kans om zich op een aseptische manier in een pak te wurmen in onze cleanroom. Daarnaast mochten ze onder de laminar air flow (LAF) kast een oefening uitvoeren. Hierbij werd rekening gehouden met de achtergrond van de cursisten. Sommige cursisten hadden nog weinig ervaring met het werken onder een LAF kast, zij kregen de nodige algemene toelichtingen. Anderen, die wel al ervaring hadden, konden meer ingaan op de details en kregen de tijd om meer specifieke vragen stellen.

Daarnaast werden er nog zes andere oefeningen in aseptische technieken uitgevoerd door de cursisten. Zo werd het correct wassen van de handen visueel gemaakt door gebruik te maken van een UV-lamp. In de pauze was er zelfs nog tijd voor een spelletje tafelvoetbal. Op het einde van de dag werd er nog een moment voorzien, waar de cursisten vragen konden stellen over topics uit hun eigen werkomgeving en waarbij er plaats was voor de nodige interactie. De cursisten kregen na het slagen voor een theoretische test achteraf een certificaat van deelname mee naar huis. De feedback van de deelnemers was unaniem positief en de training voldeed aan hun verwachtingen. Opnieuw een geslaagde training! 

Als u ook geïnteresseerd bent om bij Advipro een opleiding te komen volgen, kijk dan zeker eens naar ons aanbod.

 

Videos