Trainingen @ The GxP Academy

Vanaf september lanceren we trainingen in The GxP Academy; dit trainingscentrum, voorzien van een operationele cleanroom, is de ideale omgeving om opgeleid te worden in de verschillende aspecten van GxP.

Momenteel kunnen we reeds drie trainingen aanbieden:

Basis Good Manufacturing Practices (0,5 d)

Kom je voor het eerst in contact met de farmaceutische industrie dan geeft de training "Basis Good Manufacturing Practices" de nodige inzichten in het hoe en waarom van het kwaliteitsmanagement systeem achter de ontwikkeling, productie en verdeling van geneesmiddelen. Geen droge theorie, maar zeer interactief aan de hand van een praktisch voorbeeld bouwen de cursisten zelf een kwaliteitssysteem op rond een GMP productieproces. 


Tijdstip: Dinsdag 18 september 2018 van 13u00 tot 17u00 
Prijs: € 395,00 per persoon (excl. btw)

Quality Risk Management (QRM) (0,5 d)

Werk je reeds in een GMP omgeving, dan kom je al snel in contact met Quality Risk Management (QRM). In de training "Quality Risk Management (QRM)" kom je te weten wat de wettelijke vereisten zijn rond QRM en word je wegwijs gemaakt in het uitvoeren van een risico analyse of FMEA. Ook deze training is interactief zodat je de techniek meteen in de vingers krijgt. 

Tijdstip: Donderdag 27 september 2018 van 13u00 tot 17u00
Prijs: € 395,00 per persoon (excl. btw)

 

Door de hoge kwaliteitseisen die worden gesteld aan de omgeving waarin geneesmiddelen worden geproduceerd wordt gebruik gemaakt van cleanrooms. De ruimte zelf is echter niet voldoende om deze zuivere omgeving te onderhouden omdat elke 'menselijke' activiteit in een cleanroom een potentieel risico inhoudt op contaminatie. In de training "Basis Aseptische Technieken" word je bewust gemaakt van de invloed van je gedrag op de luchtkwaliteit in de cleanroom en worden 'best practices' gedeeld hoe contaminatie kan vermeden worden. We bespreken de verschillende bronnen van contaminatie en geven wat microbiologische achtergrond. Het blijft echter niet bij theorie: in de GxP Academy staat een volledig operationele cleanroom ter beschikking waarin de cursisten de aangeleerde technieken en inzichten meteen in de praktijk kunnen omzetten.

 


In de namiddag ligt het accent op het werken onder een laminaire airflow en de risico’s die daarmee gepaard gaan.
De cleanroom is uitgerust om in kleine groepen aan de slag te gaan in een operationele LAF. Een coach met praktijkervaring zal de cursisten bijstaan en feedback geven tijdens de praktijkoefeningen.

Basis Aseptische Technieken (1 d)
Tijdstip:
 Woensdag 03 oktober 2018 van 09u00 tot 17u00 (inclusief lunch)
Prijs: € 595,00 per persoon (excl. btw)

Interesse in één of meerdere van deze trainingen? Schrijf dan in via The.GxP.Academy